23948sdkhjf

De köper komponenttillverkaren

"Här finner vi det som vi har sökt under en längre tid, nämligen en offensiv, kvalitetsinriktad och kunnig komponenttillverkare med hög produktionskapacitet."
Det är Urban Stacke Industri som köper komponenttillverkaren Hellstens Mekaniska.

Tanken är att stärka dotterbolaget Stacke Hydrauliks position som en partner inom hydraulcylindrar.

– I Hellstens Mekaniska finner vi det som vi har sökt under en längre tid, nämligen en offensiv, kvalitetsinriktad och kunnig komponenttillverkare med hög produktionskapacitet, säger Anders Stacke, vd för Stacke Hydraulik och även nytillträdd vd på Hellstens Mekaniska, enligt ett pressmeddelande.

Med egen produktion av svarvade och frästa komponenter till den svenska maskinindustrin får Stacke nu kontroll över en större del av värdekedjan. Det här ska också vara till gagn för kunderna.

Hellstens Mekaniska har under de senaste åren investerat i en helt ny produktionsanläggning med ett flertal nya bearbetningsmaskiner och en robotcell. Företaget är därmed i hög grad automatiserat vilket innebär snabba ledtider och en hög flexibilitet.

Urban Stacke Industri tillträdde Hellstens Mekaniska den 1 september.

Urban Stacke Industri är moderbolag till Stacke Hydraulik som är en stor spelare inom hydraulcylindrar och hydrauliska system för mobila och industriella applikationer. Tillverkning och utveckling sker i småländska Skillingaryd men kunderna finns över hela världen.

Hellstens Mekaniska i Väderstad tillverkar bearbetade precisionsdetaljer i stål, aluminium och plast. Kunderna finns i tillverkningsindustrin. Deras produkter finns i många kända varumärken och slutprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109