23948sdkhjf

Volvo ska börja sälja elektriska lastbilar i Nordamerika

"Det här är ännu ett viktigt steg mot vår nollvision när det gäller utsläpp."
Det sker som ett samarbete mellan Volvokoncernen och South Coast Air Quality Management District (SCAQMD) i Kalifornien. Den senare är en branschledare inom transport- och laddningsinfrastruktur.

Nästa år kommer Volvo Lastvagnar att introducera helt elektriska demonstrationslastbilar i Kalifornien. Dessa ska sedan börja säljas i Nordamerika under 2020.

Projektet har preliminärt tilldelats 45 miljoner dollar i medel från styrelsen för California Air Resources (CARB).

Arbetet som bedrivs under namnet "Volvo Lights" ingår som en del av California Climate Investments. Det är ett stort statligt initiativ för att bland annat minska utsläppen av växthusgaser.

– Det här är ännu ett viktigt steg mot vår nollvision när det gäller utsläpp.Vi är övertygade om att eldrivna lastbilstransporter kommer att spela en avgörande roll för arbetet med att uppnå ett hållbart transportsystem, och vi är stolta över att kunna bidra med Volvokoncernens expertis i det här innovativa samarbetet mellan offentlig och privat sektor, säger Claes Nilsson, vd för Volvo Lastvagnar, enligt ett pressmeddelande.

Volvo Lastvagnar kommer att driftsätta åtta eldrivna tunga demonstrationslastbilar med olika konfigurationer samt ytterligare 15 fordon. Det kommer att ske i ett område som kallas South Coast Air Basin nära Los Angeles i Kalifornien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11