23948sdkhjf

Så här kommer du snabbt igång med smarta robotlösningar

Schunk introducerar en speciell mjukvara och anpassade gripfingrar för kollaborativa robotar.
Företaget menar ett en enkel driftsättning och flexibla gripfingrar är något som är viktigt för att snabbt komma igång med smarta robotlösningar

Gripdonet EGP-C från Schunk är det första industriella gripdonet som har certifierats för kollaborativa applikationer av ett fristående certifieringsorgan; DGUV.

Nu introducerar de en speciell mjukvara och anpassade gripfingrar för kollaborativa robotar.

– Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt att använda kollaborativa robotar, säger Markus Glück, forsknings- och utvecklingschef, enligt ett pressmeddelande.

Schunk lanserar också en ny serie gripfingrar för de gripdon som ingår i den kollaborativa serien, Co-Act. Dessa kan utrustas med utbytbara ilägg som kan anpassas efter gripdetaljens geometri. Det här gör att tiden för att anpassa lösningen efter olika gripdetaljer kortas ned.

Tyska Schunk har 3 400 medarbetare globalt. De finns i fler än 50 länder. Företaget tillverkar produkter och system för uppspänning samt automation. De är en stor spelare på området gripdon till industrirobotar. Det svenska dotterbolaget har sin bas i Södertälje.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079