23948sdkhjf

Plåtbearbetaren investerar tio miljoner

"Vi har jättemycket att göra. Det ser bra ut."
Det är Widal Industri som har valt att satsa i verksamheten. Företaget är baserat i tätorten Getinge i Hallands län.

– Vi har investerat i två nya maskiner och ska bygga ut. Totalt satsar vi tio miljoner kronor i verksamheten, säger företagets vd Peter Widal till Metal Supply.

Dels köper de in en lasermaskin av typen Ensis från Amada. Företaget satsar också på en kantpress av typen HG ATC från samma företag.

Fiberlasern Ensis 3kW 3015 kan skära svart = 25mm, rostfritt = 15mm och aluminium 12mm. Kantpressen har automatisk verktygsväxling och blir således mycket flexibel.

– De här två maskinerna tillsammans med vår Co2-laser och tre stycken vattenskärare där en har möjlighet att skära 5-axligt gör oss starkare. Och med tre kantpressar ger det här oss en ännu bättre flexibilitet och möjlighet att kunna öka vår service ytterligare till våra kunder. Vi står väl rustade för framtiden, säger Peter Widal.

Den nuvarande ytan är på 4 000 kvadratmeter. Nu har de valt att utöka med ett kallager på 600-700 kvadratmeter.

Deras kunder återfinns framförallt inom branscherna livsmedel och läkemedel.

– Vi har jättemycket att göra. Det ser bra ut. Framförallt är det befintliga kunder som växer men vi har också tagit nya affärer, säger Peter Widal till Metal Supply.

Widal Industri har sin grund i företaget Getinge Sliperi & Svets som skapades 1987.

2007 köptes företaget av Widal Industri och verksamhetens inriktning är i dagsläget inriktad mot plåtbearbetning. 2012 förvärvades Harplinge Mekaniska och systerföretaget Wigamek startades.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064