23948sdkhjf

Plåtgrossisten växer

"Vi ökar kapaciteten rejält."
Stålgross är en leverantör av platta varmvalsade plåtprodukter. Kunderna finns i den svenska industrin.

Företaget har kontor i Jönköping och lager i Mariestad.

Nu investerar de i lageryta. Bakgrunden är att efterfrågan på varmvalsad, betad plåt har ökat under de senaste åren.

Kunderna har ofta en begränsad egen lageryta och Stålgross får därför ofta förfrågningar om de kan vara behjälpliga med att hålla buffertlager åt kund och på sätt skapa bättre leveransflöden.

– Vi ökar kapaciteten rejält genom det här. Vi går från en inomhusyta på cirka 1 500 kvadratmeter till totalt cirka 4 000 kvadratmeter, säger Stålgross vd Johan Helge till Metal Supply.

De kunder som laserskär plåt investerar allt oftare i maskiner som är större och effektivare och kan skära med högre hastighet. Detta ökar behoven av plåt med större format.

Företaget lagerhåller standardformat i sitt ordinarie sortiment och har nu utrymme att både utöka och fördjupa sortimentet.

Eftersom de hade 3 000 kvadratmeter mark som inte användes så togs beslutet att markbereda ytan och bygga ett isolerat tält där. Tältet är på 2 400 kvadratmeter.

– Den plåt som används till laserskärning är känslig och där hade vi gått i taket. Nu kan vi öka lagerhållning av känsligt material utan att begränsa ytan utomhus, säger Johan Helge till Metal Supply.

Stålgross lagerhåller cirka 6 000 ton varmvalsad plåt i Mariestad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078