23948sdkhjf

De visar en ny uppfinning inom TIG-robotsvetsning

Migatronic Automation har utvecklat en lösning som innebär en helautomatisk kontroll och byte av wolframelektrod.
Systemet sköter en automatisk kontroll och byte av wolframelektrod i nya och existerande TIG-robotsvetsanläggningar. Företaget uppger att det här ökar produktiviteten betydligt i TIG-svetsproduktionen.

Bakgrunden är att det är viktigt vid TIG-svetsproduktioner att wolframelektroden alltid är 100 procent intakt. Det krävs att den är perfekt spetsad för att uppnå de bästa svetsresultaten.

En robotanläggning till TIG-svetsning kan inte inte fortsätta produktionen oavbrutet. Tills nu har det varit nödvändigt för operatören att stoppa anläggningen för förebyggande kontroll av kvaliteten på wolframelektroden. I vissa fall har sedan krävts ett byte vilket innebär att dyrbar produktionstid tappas på roboten.

– Vi ville gärna slippa de täta stoppen på TIG-svetsanläggningen, då vi visste, att det här var en möjlighet att öka produktionstiden väsentligt och därmed effektiviteten av svetsproduktionen, säger Claus Pagh, försäljningsdirektör på Migatronic Automation, enligt ett pressmeddelande.

Det handlar om två innovationer som företaget har tagit fram.

Den ena, ’TIG Vision Box’, placerar med valfria intervaller svetsbrännaren i en box, där en vision-kamera fotograferar wolframelektroden.

Den andra innovationen, ’TIG Wolfram Box, byter automatiskt ut en defekt wolframelektrod. Det sker enligt förprogrammerade intervaller eller i kombination med TIG Vision Box.

Migatronic är specialiserat på utveckling och produktion av svetsmaskiner till industrin. Huvudkontoret och den huvudsakliga produktionen bedrivs i Fjerritslev som ligger i den norra delen av Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078