23948sdkhjf

Maskintillverkaren ökar satsningen i USA

Bollebygd-företaget Finepart vill ta in tio miljoner kronor genom att emittera nya aktier.
Finepart tillverkar maskiner för komponenttillverkning med hög precision. Teknologin är baserad på vattenskärningsteknik som innebär att med mycket högt vattentryck, cirka 4 000 bar, skapa en stråle som accelererar sandkorn som verkar som slipmedel. Företaget grundades 2012.

Basen är alltså Bollebygd som ligger strax utanför Göteborg.

Nu meddelar de att de genom en emission av aktier vill ta in tio miljoner kronor.

Bakgrunden är att företaget under de senaste åren har sett ett ökat marknadsintresse. Försäljningsinsatserna har utökats och agentavtal har tecknats för flera marknader.

Det här har inneburit att antalet kundförfrågningar har ökat rejält.

Bland annat har flera förfrågningar kommit från större amerikanska teknikorienterade företag. Det här innebär ett behov att kunna demonstrera bolagets maskiner på plats i USA.

En process har inletts att sätta upp ett democenter i USA. Finepart menar dock att det kommer att krävas mer kapital för att infria det.

Ett democenter ses som absolut nödvändigt för att kunna nå ett kommersiellt genombrott på den amerikanska marknaden.

Avsikten är att sätta upp centret i Silicon Valley i nära anslutning till bolagets försäljningsagent i regionen. Där kommer ett komplett maskinsystem att installeras. Tanken är att på plats kunna demonstrera maskinen och även utföra provskärningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078