23948sdkhjf

Ökad export för legotillverkaren

Nu har de köpt in två avancerade svarvar från Doosan.
Företaget det gäller heter Nordic Plastics Group. De har köpt in två Doosan Lynx-svarvar som är utrustade med subspindel.

– Skälet till att vi satsar i verksamheten är att vi har en ökad efterfrågan. Det här är två rätt avancerade maskiner, säger Nordic Plastic Groups vd Patrick Kaufmann till Metal Supply.

De har producerande enheter i Trelleborg, där också huvudkontoret är beläget, och i Helsingborg. Den här satsningen avser anläggningen i Trelleborg.

– Vår exportandel har ökat. Nu är den över 30 procent. Målet är att få upp exporten ytterligare. Vi ökar också fokus mot mer avancerade detaljer med de här satsningarna, säger Patrick Kaufmann till Metal Supply.

Nordic Plastics Group är en stor nordisk legotillverkare av mekaniskt bearbetade komponenter och halvfabrikat i plast.

Företaget skapades våren 2012 och är resultatet av att tre plastbolag slogs ihop. Dessa var STI Industriplast, Molybon Industriplast och Andrén & Söner. Företagen har anor som sträcker sig ända tillbaka till 1930-talet.

Nordic Plastics Group är en del av industrikoncernen Söderbergföretagen som förvaltar små- och medelstora industriföretag på den nordiska marknaden.

Maskinerna är sålda av Duroc Machine Tool. Företaget förser den nordiska och baltiska marknaden med bland annat maskiner, verktyg, tillbehör och produktionsoptimering. De representerar totalt ett 60-tal fabrikat.

Företaget är en del av börsnoterade Duroc som äger, förvaltar och utvecklar industri- och handelsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094