23948sdkhjf

Renare arbetsmiljö med slipnät

Produkter tillverkade av slipnät ger en markant effektivare dammutsugning och därmed en bättre arbetsmiljö, bättre yta och avsevärt behagligare slipning.
Det uppger Saint Gobain och presenterar ett nytt sortiment Norton slipnätsprodukter under namnet Mesh Power. Dessa ska ge betydligt effektivare dammutsugning vilket resulterar i mindre slipdamm och dessutom bättre slutresultat på den bearbetade detaljen.

Slipningslösningen har utgått från ryggmaterial i papper till slipnätskonstruktioner med tusentals små hål.

Norton Mesh Power är producerad av ett finmaskigt nät som belagts med slipmedel samt ett fyllnadsmedel (No-Fil) för att motverka igensättning.

Slipnätsprodukterna nyttjas på underlagsplattor med kardborre och kan praktiseras på alla typer av underlagsplattor oavsett hålmönster.

De kan nyttjas för torr- eller våtslipning med maskin eller för hand på plana eller profilerade ytor.

I sortimentet ingår ark, rondeller och rullar i flera varierande dimensioner och kornstorlekar för grov till mycket fin slipning.

Produkterna finns i två olika varianter: Dels med keramiskt slipmedel som ger effektiv bearbetning och lång livslängd samt dels med slipmedel av aluminiumoxid som ger snabb slipning.

Mesh Power har ett mycket omfattande användningsområde och kan nyttjas på ett flertal olika material som till exempel kompositmaterial, gelcoat, primer, spackel, färg, lack, glasfiber, aluminium, plast, gips och trä.

– Tack vare nätstrukturen i Nortons Mesh Power-produkter får man en mycket effektivare dammutsugning vilket ger en så gott som dammfri arbetsmiljö för användaren. Dessutom får man en bättre ytfinhet på detaljen som slipas, säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives, enligt ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064