23948sdkhjf

Techtank är ny samarbetspartner till IUC Sverige

Genom det här får klustret tillgång till flera värdefulla verktyg. Tanken är att stärka industrins konkurrenskraft i Blekinge.
– Vi är väldigt glada att ha fått till stånd detta avtal. Techtank blir nu del av ett större nätverk av IUC-bolag och samarbetspartners över hela landet. Vi får tillgång till kompetenser, metoder och verktyg som gör att Techtank kan ännu bättre stödja industriföretagen i vår region. Inte minst inom områden som teknikutveckling, kompetensutveckling och digitalisering kommer vi att kunna erbjuda flera intressanta insatser och aktiviteter, säger Jörgen Adolfsson, klusterledare för Techtank, enligt ett pressmeddelande.

Det handlar om till exempel tillväxtanalyser, inspiration för digitalisering och nya kunskaper från strategiska forskningsprogram,

IUC-nätverket (Industriella Utvecklingscentra) består av totalt 15 regionala IUC-bolag och samarbetspartners. Dessa är spridda över hela landet.

Tanken är att tillsammans utveckla olika arbetssätt och tjänster för att stödja utveckling av små- och medelstora företag inom industrin.

Målen är att bidra till en stark svensk industri, att skapa tillväxt och arbetstillfällen.

Varje IUC-bolag eller samarbetspartner verkar inom en definierad geografisk region.

– Techtank är en naturlig samarbetspartner till oss. Precis som IUC arbetar Techtank för en ökad konkurrenskraft och tillväxt för industriföretagen, och några av de huvudområden som är viktiga för oss – verksamhetsutveckling och kompetensförsörjning – är också frågor som ligger högt på agendan för Techtank, säger Martin Hedman, vd för IUC Sverige, enligt samma pressmeddelande.

Techtank är ett klusterinitiativ. Tanken är att stärka konkurrenskraften hos avancerade teknik- och industriföretag, med särskilt fokus på materialbearbetning, i främst Blekinge, men även södra Småland och östra Skåne.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078