23948sdkhjf

Skärpverktyg sticker ut med starthålsgnist

Gnisten från Mölndalsföretagets nya agent har pneumatiska snabbväxlingssystem med separata chuckar och visas på AMB, uppger företaget till Verkstäderna.
Skärpverktyg i Mölndal är sedan 35 år en etablerad leverantör i Sverige av gnisttråd, slitdelar och tillbehör för trådgnistmaskiner, berättar företaget vidare.

Företaget är ny agent för Ocean Technologies, ett taiwanesiskt företag som har specialiserat sig på tillverkning av starthålsgnistar sedan år 2000.

På den tyska marknaden är Ocean Technologies en av de marknadsledande, i synnerhet med deras River 600HP1 med ett arbetsområde omfattande 600x400 mm för X/Y. Maximal höjd för arbetsstycken är 500 mm och maskinen klarar ämnen som väger upp till 800 kg.

Mest speciellt med River 600HP1 är dess pneumatiska snabbväxlingssystem med separata chuckar, vilket en mängd starthålsgnistar allmänt inte har. Detta ger en mycket exakt gnistning som minimerar maskinstopp. Det kan liknas med verktygsväxling i en fleroperationsmaskin.

Maskinen kan fås med elektrodväxlare på upp till 50 platser för elektroder från 0,1-6,0mm och styrningsväxlare (tolv platser).

Som tillbehör finns bland annat roterande bord och maskinen styr upp till sex stycken axlar. Med Oceans teknologier utvecklade i egen regi kan positionen för hålet på axeln lätt programmeras utan att avgöra vinklar.

Helix funktion för orbitering utlovas uppnå den precisa diametern som önskas.

Funktionen Automatic-Break-Through ska känna av när elektroden är igenom arbetsstycket för att minimera risken att gnista för långt. High Power Booster (HP1) för 30 procent kvickare håltagning, Parameterdatabas, inläsning av DXF/ISO-filer, dialogprogrammering, med mera finns att tillgå.

En komplett utrustad River 600HP1 ställs ut av Huber på AMB i Stuttgart 18-22 september: Hall 7, monter 7A01.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079