23948sdkhjf

Utbildningssatsning mot bland annat plastindustrin

Kunskapen ska lyftas om förnybara och återvunna råvaror.

Forskningskoncernen Swerea IVF har fått ett bidrag av Naturvårdsverket på 1 020 000 kronor för ett projekt som syftar att öka kunskapen och efterfrågan på förnybara och återvunna råvaror.  

– Det här är inget tekniskt projekt. Det här handlar om utbildningsinsatser och att lägga en grund för företag för att få dem att byta ut fossila råvaror till biobaserade eller återvunna råvaror, säger Erik Perzon från Swerea IVF, till Metal Supplys syskonsida Plastforum 

Satsningen vänder sig till små och medelstora företag, som i dag använder icke hållbara material i sina plast- och textilprodukter, skriver Naturvårdverket i ett pressmeddelande. Med hållbara material avses här biobaserade, återvinningsbara och återvunna material. 

Tillsammans med branschorganisationerna Ikem, Teko och Skogsindustrierna, kommer Swerea IVF att under hösten ta fram utbildningsmaterial. Därefter kommer man att bjuda in till frukostmöten på olika strategiska orter runt om i landet.  

– Inledningsvis kommer vi att anordna informationsmöten, men längre fram kommer vi även att anordna workshops där vi diskuterar hur man ska kunna byta ut material mot biobaserade, återvinningsbara och återvunna material, säger Erik Perzon. 

– Under 2019 kommer projektet att övergå i en fas där syftet är att hjälpa företag att skapa sig en bild av vad de ska satsa på och var de ska lägga sina tekniska insatser, säger han 

Initiativet kommer från det strategiska innovationsprogrammet BioInnovation och genomförs tillsammans med branschorganisationerna Ikem, Teko och Skogsindustrierna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078