23948sdkhjf

Pininfarina över i Volvos händer

Volvo Personvagnar tar över hela ägandet av Pininfarina Sverige AB och härmed även fabriken i Uddevalla.
Volvo Personvagnar och Pininfarina S.p.A har enats om att avsluta sitt joint venture gällande Pininfarina Sverige AB och verksamheten i Uddevalla.

Tillverkningen fortsätter
Ägarskiftet sker i maj 2013 och den enda formella förändringen blir att Volvo Personvagnar blir ensam ägare av verksamheten i Uddevalla.

Verksamheten i Uddevallafabriken, som i nuläget består av tillverkning av Volvo C70 cabriolet, kommer att fortsätta utan förändringar.

Volvo Personvagnar kommer att ta över hela ansvaret för de anställda.

Design och produktutveckling
Ett joint venture mellan Volvo Personvagnar och Pininfarina S.p.A. skapades 2003. Fabriken i Uddevalla har framgångsrikt tillverkat Volvo C70, vilken 2010 erhöll J D Power Best In Class quality award 2010.

- Bilindustrin har genomgått epokgörande förändringar de senaste tre åren. Pininfarinas framtid kommer att vara baserad på design och produktutveckling, hållbar mobilitet och varumärkesutveckling, säger Silvio Pietro Angori, vd för Pininfarina S.p.A.

Han fortsätter:” Det är orsaken till att vi nu, efter många års framgångsrikt samarbete med Volvo Personvagnar, tar oss an framtiden med andra förutsättningar.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063