23948sdkhjf

Väderstad-Verken lyfter fram goda insatser

Företaget anser att det är viktigt att uppmuntra och uppmärksamma goda leverantörsprestationer. Därför delar de ut priset Årets Leverantör som 2010 går till Broson AB.
Broson AB, är en av Väderstad-Verkens cirka 100 leverantörer av produktionsmaterial. Verksamheten bedrivs i Vårgårda i Västergötland och man har samarbetat med Väderstad i över 20 år och levererar hjul, nav och bromsar till Väderstads jordbearbetningsmaskiner.

- Vi ställer höga krav på våra leverantörer och har sedan 2009 infört ett eget certifieringsprogram där samtliga leverantörer bedöms utifrån flera kriterier, till exempel kvalitet, service och leveransprecision, säger Ulf Iversen, Inköpschef på Väderstad-Verken.

98,7 av 100 poäng
En jurygrupp på Väderstad-Verken, bestående av Inköpschef Produktion, Kvalitetschef Inköp, Logistikeransvarig och Inköpschef Reservdelar, gjorde det slutgiltiga valet. Maxpoäng utifrån certifieringssystemet är 100 poäng och alla leverantörer som kom över 85 poäng (37 stycken) fick en plakett och bjöds in till en festlig ceremoni där priset delades ut.

- Vi inom gruppen tar utöver poängen även hänsyn till andra parametrar som komplexitet, samarbetsförmåga och speciella prestationer under året. Broson var dock det företag som både nådde högst poäng (98,7) och som vi bedömmer gjort den allra bästa insatsen under förra året. De har visat ett imponerande kundfokus och en målmedvetenhet, säger Ulf Iversen.

Slår högt i branschen
För Broson är priset en fjäder i hatten som betyder mycket.

- Det är förstås ett gott betyg till vår personal och ett bevis på att vi gör ett bra jobb. Priset inspirerar oss att bli ännu bättre och vi är övertygade om att det ger avtryck i branschen, säger Andreas Palmgren, affärsområdeschef på Broson AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094