23948sdkhjf

All time high för Hydra Specma

Hydraulikföretaget höjer också utsikterna för helåret.
Det svenska företaget Specma är ett helägt dotterbolag till danska Hydra Grene. Det senare företaget är i sin tur ett helägt dotterbolag till Schouw & Co som är ett investmentbolag på den danska börsen med ett marknadsvärde på cirka 12 miljarder kronor.

Hydra Specma omsatte 550 miljoner danska kronor i det andra kvartalet, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

– Den historiskt höga aktivitetsnivån är realiserad i kundsegmenten bygg- och anläggningsmaskiner, lantbruk, gruvor, fordon (lastvagnar och bussar), vindkraftverk och marin, skriver företaget i delårsrapporten.

Ebitda-resultatet i kvartalet steg med 29 procent till 48 miljoner danska kronor.

Resultat före skatt ökade 37 procent till 63 miljoner danska kronor.

Företaget har under året investerat i verksamheten för att kunna möta den ökade efterfrågan.

I den svenska verksamheten handlar det om automation och utökad produktionskapacitet för hydraulslangar och rör.

I Danmark har kapaciteten ökats för att kunna hantera kompletta enheter till vindkraftsindustrin.

I Polen, där efterfrågan är stark, bygger företaget en ny anläggning på 7 300 kvadratmeter. Planen är att den ska stå färdig första kvartalet nästa år.

Utsikterna för helåret höjs. Nu bedömer bolaget att de kommer att nå intäkter på 2,0 miljarder danska kronor mot tidigare förväntade 1,9 miljarder kronor.

Ebitda-resultatet förväntas nu bli 165-185 miljoner danska kronor jämfört med tidigare prognos som var 155-175 miljoner danska kronor. Förra året var ebitda-resultatet 148 miljoner danska kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094