23948sdkhjf

De plockar en produktionschef från Saab

Företaget har rekryterat 30 nya medarbetare sedan årsskiftet för att få hjulen att snurra ännu snabbare.
Det nyligen börsnoterade solenergiföretaget Midsummer har utökat personalstyrkan med 30 personer.

Ovanpå det har de även nyligen rekryterat en ny produktionschef, Sven Pettersson, som närmast kommer från industrikoncernen Saab där han arbetat med logistik, inköp och produktionsplanering.

Företaget upplever ett växande intresse för Duo. Det är deras egenutvecklade system för snabb, helautomatisk tillverkning av CIGS-solceller.

Sven Pettersson har sedan 2011 arbetat i ett flertal olika roller, senast som produktionscontroller med ansvar för logistik och inköp.

Han har tidigare arbetat med snarlika arbetsuppgifter i andra företag, bland annat Strålfors och Aerosol Scandinavia, och har en lång erfarenhet inom logistik, inköp och produktionsplanering.

Sven Pettersson har en utbildning inom informationslogistik och kalkylering från Linnéuniversitetet i Växjö. Han börjar sin nya tjänst på Midsummer den 21 augusti.

– Som ny produktionschef kommer Sven att med sin kunskap och erfarenhet inom logistik, inköp och produktionsplanering vara ett bra tillskott nu när vi ämnar växla upp vår produktionstakt ytterligare för att möta den ökade efterfrågan på våra produkter, säger Midsummers vd Sven Lindström enligt ett pressmeddelande.

Sedan nyår har Midsummer ökat antalet medarbetare från 45 till 75 och man planerar ytterligare rekryteringar inom såväl teknik som marknadsföring och försäljning.

Midsummer tillverkar och säljer dels produktionsutrustning för tunnfilmssolceller och dels färdiga solcellsmoduler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062