23948sdkhjf

De håller en workshop med tema jämställdhet

FKG, MITC och Region Sörmland är arrangörer. Datumet som gäller är den 29 augusti.
Det regionalfondsfinansierade projektet TransMission – Mission to transform driveline industry in Mälardalen, har i sitt arbete med horisontella kriterier beslutat att arrangera en årlig aktivitet för att främja framgångsrikt jämställdhetsarbete.

– En avgörande framgångsfaktor för alla företag är förmågan att attrahera kompetens. För att klara det måste företagen vara attraktiva för både kvinnor och män. Ett aktivt jämställdhetsarbete är en grund för att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Svante Sundquist, projektledare för TransMission.

FKG driver nätverket ”Kvinnan i Leverantörsindustrin” för kvinnliga ledare och har för avsikt att genomföra aktiviteter i området kring Stockholm och Mälardalen.

– Vi tyckte att detta var ett ypperligt tillfälle att samverka och idén föddes att genomföra workshopen tillsammans, säger Gabriella Banehag på FKG.

Under workshopen den 29 augusti lyfter de fram två exempel på företag som genomför ett framgångsrikt jämställdhetsarbete där de nått balans mellan kvinnor och män och hur man kan påvisa positiva effekter av det.

Smarteq som utvecklar antennlösningar är på plats och deras vd Yasemin Heper Mårtensson berättar om deras jämställdhetsarbete.

Ahlsell som är Nordens största grossist inom installationsprodukter, verktyg och maskiner, medverkar också.

– Vi satsar på att bli bättre på att attrahera och rekrytera många kvinnor men fokuserar givetvis också på mångfald ur alla perspektiv. En viktig grundsten i vår personalpolicy är mångfald, säger Camilla Jacobsson, marknadschef Industri på Ahlsell.

En liknande aktivitet planeras i Örebro under sensommaren 2019.

På den här länken går det att läsa mer om FKG:s kvinnliga nätverk:

http://www.fkg.se/om-fkg/kvinnan-i-leverantorindustrin/

Och på den här länken finns mer information om MITC och TransMission projektet:

http://www.mitc.nu/transmission-mission-transform-driveline-industry-mälardalen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095