23948sdkhjf

Nu invigs teknikcentret

Epic, Innovation & Technology Center, står nu färdigt i Växjö.
Invigningen sker den 21 augusti.

– Vi har 160 gäster anmälda (merparten från näringslivet och tillverkande metallindustri), uppger Maja Karlberg, som är verksamhetsansvarig, för Metal Supply.

Centret ligger på universitetsområdet i Växjö.

Vid anläggningen finns ett fyrtiotal helt nya maskiner. Dessa speglar den moderna industrin. Bakom investeringen finns GoTech, Sydsvenska handelskammaren, Växjö kommun samt Linnéuniversitetet.

Tanken är att anläggningen ska fungera som ett skyltfönster in mot modern industri.

Centret innehåller den senaste tekniken inom bland annat CNC, svets, mätteknik samt automation.

Verksamheten ska fungera som en kunskapsmiljö för näringsliv, gymnasieskola och akademi. Den ska vara som ett skyltfönster in mot den moderna, digitaliserade industrin. Målet är att öka intresset för teknik.

– I Epic skapar vi en kreativ och välkomnande samlingspunkt för gymnasieelever och universitetsstudenter och en naturlig mötesplats för regionens teknikföretag. Här finns en maskinpark som är i framkant inom en modern industri, säger Jörgen Sjöstrand, styrelseordförande i Teknikens Hus i Växjö/Epic, enligt ett pressmeddelande.

Vid invigningen hålls bland annat en inspirationsföreläsning med Sofie Lindblom som är vd för Ideation360. Det sker också en rundvandring i maskinparken. Det ges också en möjlighet för de inbjudna att själva prova de olika maskinerna.

Öppet hus för allmänheten blir det den 23 och 24 augusti klockan 13-16.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141