23948sdkhjf

Jurist ska utreda järnvägsunderhållet

Erland Olauson har fått i uppdrag av regeringen att leda utredningen om det framtida järnvägsunderhållet.

Det var under torsdagen som infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) tillkännagav att Erland Olauson ska leda utredningen Överförande av basunderhåll från Infranord till Trafikverket.

Erland Olauson, som bland annat har varit chefsjurist och avtalssekreterare vid LO, ska undersöka förutsättningarna för att flytta ansvaret för basunderhåll från det statliga bolaget Infranord till Trafikverket. Basunderhåll är de insatser som görs för att upprätthålla den dagliga driften.

– Vi är glada över att kunna utse Erland Olauson för det här uppdraget. Han har en gedigen erfarenhet och kunskap och är rätt person för uppgiften. Det är helt centralt att underhållet av järnvägen fungerar optimalt, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Meningen är att Erland Olauson ska föreslå vilka åtgärder som behöver vidtas för att flytten av underhåll till Trafikverket ska bli så effektiv som möjligt.

– Fler och fler vill resa klimatsmart och tågresandet ökar stadigt. Det är glädjande men ska den positiva utvecklingen fortsätta måste resenärerna kunna lita på att tågen kommer och går i tid och där spelar underhållet en avgörande roll, säger finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund i en skriftlig kommentar.

Utredningen ska redovisas 30 augusti 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125