23948sdkhjf

Ny rekordnivå för den globala försäljningen av industrirobotar

Förra året såldes det 380 500 enheter vilket är 29 procent fler än föregående år.
Föregående år, alltså 2016, såldes det 294 300 enheter.

Det var Kina som stod för den största ökningen förra året med 58 procent.

Försäljningen i USA ökade med sex procent och Tyskland med åtta procent.

Siffrorna är de första från World Robotics Report 2018 som kommer att publiceras av IFR i sin helhet till hösten, upplyser Swira (Swedish Industrial Robot Association) i ett pressmeddelande.

Det är bilindustrin som tar täten vad gäller efterfrågan på industrirobotar. Förra året såldes det cirka 125 200 enheter i detta marknadsegment, vilket motsvarar en tillväxt på 21 procent.

De sektorer som växer starkast är dock metallindustrin (+54 procent) och el/elektronikindustrin (+27 procent).

– Försäljningen av industrirobotar fortsätter i en imponerande takt över hela världen. Viktiga trender som digitalisering, förenkling och samarbete mellan människor och robotar kommer ytterligare att driva denna utveckling, säger Junji Tsuda, president för International Federation of Robotics.

På länken nedan går det att hitta ytterligare information:

http://www.ifr.org

Swira (Swedish Industrial Robot Association) är en branschförening som arbetar med att stimulera utveckling och användning av robotteknik. Tanken är att vara ett samlande forum för intressenter inom svensk robotautomation. De menar att spridning och rätt användning av industrirobotar och servicerobotar är nödvändigt för att behålla konkurrenskraften i svensk industri.

Medlemmarna i föreningen kommer både från industrin och akademiska institutioner. Bland de industriella medlemmarna finns till exempel leverantörer av industrirobotar och service-robotar, systemintegratörer, leverantörer av robotautomations-komponenter och säkerhetssystem. Även slutanvändare, det vill säga företag som använder robotautomation i sin produktionsprocess, är välkomna som medlemmar.

Swira är medlem i IFR, International Federation of Robotics, med 28 medlemsländer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.098