23948sdkhjf

Företaget som förändrar påbyggnadsindustrin

"Hela tanken är att ta någonting krångligt och göra det galet enkelt."
Företaget, som heter Future Controls, kallar det själva för en "revolution".

Systemet heter Lo:Co och innebär att varje lastbilspåbyggare blir en programmerare. Med hjälp av en smartphone går det att programmera allt från lastbilens roterande varningsljus till avancerade hydraulikstyrningar. Systemet är utvecklat här i Sverige.

– Vi har flera tester med sådana här system som pågår, bland annat med en större kund, säger Anders Häll, utvecklare på företaget Future Controls som ligger bakom Lo:Co, till Metal Supply.

De uppger att det som tidigare har tagit mellan en och två veckor för en programmerare att göra nu tar bara tio minuter för en lekman.

Ambitionen har hela tiden varit att göra allt så enkelt som möjligt. Det räcker med en smartphone, surfplatta eller dator med wifi för att använda systemet.

– Hela tanken med Lo:Co är att ta någonting krångligt och göra det galet enkelt. I en bransch som hittills inte märkt av digital disruption särskilt mycket vill vi röra om i grytan och skicka in en helt ny konkurrensfördel i leken, säger Anders Häll enligt ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att lastbilar med specifika ändamål, till exempel vägunderhåll eller plogning, behöver anpassas med olika typer av påbyggnader.

Vare sig det handlar om kranar, ljud- eller ljussignaler, lastväxlare eller sandspridare så behöver varje påbyggnad programmeras för att nå önskad funktion.

Vad systemet i grova drag gör är att känna av de in- och utsignaler som finns. Sedan kan påbyggaren skapa kopplingar och funktioner med bara några knapptryck.

Lo:Co (förkortning av Logic Communicator) är utvecklat av Future Controls i samarbete med Borås Hydraulik och Handel.

Det är en kombination av en hård- och mjukvara och administreras via ett lättnavigerat webbgränssnitt.

Företaget ställer ut på Elmia Lastbil och finns i monter B07:27.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078