23948sdkhjf

Oklart omkring leveranser från Japan

Både Volvo och Saab har underleverantörer i det skalvdrabbade områdena i Japan. Mycket är osäkert omkring leveranserna från Japan, men företagen tänker redan i banor som reservlösningar och eftermonteringar för de komponenter som det kan bli brist på.
Enligt ett pressmeddelande från Ynnor har Tjänstebilsfakta varit i kontakt med både Volvo Personvagnar och Saab Automobile gällande jordbävningskatastrofen i Japan.

Klarar veckan ut
Efter rundringningen står det klart att Volvo klarar sin produktion av bilar veckan ut utan störningar, men därefter är det oklart vad som händer.

Volvo Personvagnar har ett antal elektronikleverantörer med anläggningar i den norra, värst drabbade delen av landet.

Inköpsavdelningen kontaktar för tillfället inte de japanska företagen i onödan för att inte belasta Japans telefonnät.

När det kommer till produktionen kan Volvo kommat att påverkas, men enligt Larsen klarar det sig veckan ut och vad som händer sen kan man på Volvo inte säga någonting om än.

- Vissa komponenter kan till exempel komma att eftermonteras, säger Larsen.

Osäkert hos Saab
Saabs produktion har inte heller drabbats ännu.

Totalt har Saab 22 japanska underleverantörer. Sju av dem levererar direkt till produktionen och 15 till eftermarknaden.

Saab är i daglig kontakt med sina Japanska leverantörer.

– Vi har sju huvudleverantörer, men de finns alla i södra Japan, säger Saab Automobiles informationsdirektör Eric Geers.

– Men de i sin tur har underleverantörer i de drabbade områdena. Nu återstår att se vilka reservlösningar som finns för att hantera eventuell materielbrist, avslutar Geers.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078