23948sdkhjf

Erteco i samarbete med Trifilon

De båda företagen har tecknat ett avtal kring biokompositmaterial.

Materialdistributören Erteco har skrivit avtal med Trifilon gällande biokompositmaterialet BioLite, vilket är baserat på naturfiber och polypropen. Ett lättviktsmaterial som lämpar sig väl för formsprutning.   
         

– Efterfrågan på grönare plastmaterial växer för varje dag hos våra kunder. Inte minst på grund av att deras slutkunder blir allt mer miljömedvetna. Men vi har inte velat erbjuda något innovativt material utan att veta att det faktiskt håller i produktionen också. När vi såg hur enkelt BioLite var att använda, var det ingen tvekan om att vi hade hittat rätt material, säger Henrik Carlberg, säljare hos Erteco. 
      

Bakom biokompositen står det Nyköpingsbaserade företaget Trifilon. Enligt dem främjar deras material både odlingen av klimatvänlig hampa och minskar beroendet av fossila bränslen. Dessutom utlovar de en både lättare och styvare slutprodukt med materialet. 
     

 I dagsläget består materialet av polypropen förstärkt av raffinerat hampafiber. Inom kort kommer materialet även att finnas i varianter av återvunnen plast och biologiskt nedbrytbara polymerer. Precis som konventionell formsprutningsplast levereras denna kvalitet i granulatform. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095