23948sdkhjf

Volvos nye koncernchef

AB Volvos styrelse har beslutat utse Olof Persson, idag vd för Volvo Construction Equipment, till ny vd och koncernchef för Volvo.
Olof Persson tillträder som vd för AB Volvo och chef för Volvokoncernen den 1 september i år då Leif Johansson, som tidigare meddelats, går i pension.

Från och med den 1 maj kommer Olof Persson att gå in som vice vd och ställföreträdande koncernchef.

- Olof Persson har under sin tid på Volvo Aero och Volvo Construction Equipment både skaffat sig den rätta erfarenheten och visat prov på egenskaper som gör honom mycket lämplig att ta över som vd för AB Volvo och chef för Volvokoncernen och ersätta Leif Johansson som strategiskt utvecklat företaget och ökat försäljningen samtidigt som han bibehållit företagets värderingar, säger Louis Schweitzer, Volvos styrelseordförande i ett pressmeddelande.

En stor utmaning
AB Volvos styrelse har under en tid gått igenom ett stort antal kandidater, både interna och externa, i arbetet med att ta fram en ersättare till Leif Johansson.

Att valet föll på Olof Persson beror bland annat på hans erfarenhet av att leda stora, globala organisationer och på hans framgångar som vd för två av Volvokoncernens dotterbolag.

- Det är naturligtvis både hedrande och en stor utmaning att få chansen att leda Sveriges största företag, säger Olof Persson.

En Volvo man
Olof Persson har tidigare arbetat som vd för Volvo Aero och senare Volvo Construction Equipment.

Från och med 1 maj kommer Olof Persson att gå in som ställföreträdande vd för AB Volvo tillika ställföreträdande koncernchef under tiden fram till den siste augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094