23948sdkhjf

Mässan som är den digitala vägvisaren

AMB visar den digitala vägen inom metallskärning. Datumen som gäller är den 18-22 september.
Digitalisering i metallskärning betyder att verktyg, klämsystem och arbetsstycken lär sig något nytt och kommunicerar med andra komponenter som är involverade i processen.

Hur fungerar denna funktion i vardaglig produktion? Och kommer det till slut att leda till självoptimerande verktygsmaskiner? Svar och lösningar på dessa frågor kommer att lämnas vid den kommande AMB, International Exhibition for Metal Working, i Stuttgart 18-22 september 2018.

Det finns fortfarande mycket utrymme för förbättring när det gäller digitalisering. Lånekoncernen för återuppbyggnad (KfW) hittade säkert detta under en undersökning som nyligen genomfördes bland medelstora företag. Citat: "Andelen medelstora företag som framgångsrikt fullbordat digitaliseringsprojekt under de senaste tre åren, det vill säga 26 procent, är mycket lägre än vad som tidigare antagits."

En närmare undersökning visar emellertid att den FoU-intensiva tillverkningsindustrin, som inkluderar maskinverktygsbyggande, ligger något bättre här på 31 procent. Detta gäller emellertid främst investeringar i IT-infrastrukturer och gränssnitt, samt kontakter med kunder och leverantörer. Hittills omfattar endast 19 procent av projekten digitalisering av produkter och tjänster.

Däremot uppgick utgifterna för digitalisering 2016 till knappt 14 miljarder euro. Som jämförelse var investeringarna för medelstora företag 3,2 miljarder euro medan investeringar i maskinbyggnader, inventarier och liknande uppgick till 169 miljarder euro. De viktigaste problemen är brist på IT-kompetens, datasäkerhet, dataskydd, företags- och arbetsorganisation och dålig internetanslutning. KfW rekommenderar dock "ytterligare expansion av digitalisering i medelstora tyska företag".

"Digital Way" visar hur det här kan fungera

– AMB, en av de fem största maskinverktygsutställningarna i världen, kommer att ge hjälp i detta avseende. Under den nya specialutställningen "Digital Way" kommer IT-leverantörer att visa specifikt hur de stöder maskinbearbetningsföretag på väg till Industry 4.0. Genom en kombination av en förstklassig tvådagskongress (18 och 19 september 2018) och en medföljande utställning "kommer AMB att få en ny plattform där användarna kan få detaljerad information om hur Industri 4.0 och digitalisering kan genomföras specifikt i produktionen, säger Gunnar Mey, avdelningschef för industriella mässor på Messe Stuttgart.
Läs mer om: AMB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078