23948sdkhjf

De köper inspektionsföretaget

"Ett intressant företag med god lönsamhet verksamt inom Industri 4.0."
Det är verkstadskoncernen Atlas Copco som förvärvar en nischad spelare på området system för automatisk inspektion genom bildbehandling.

Företaget de köper den här gången är tyska Quiss Qualitäts-Inspektionssysteme und Service. Bolaget är inriktat på automatisk bildbehandling som används vid kvalitetsinspektioner och positionering.

Kunderna finns framför allt inom fordonsindustrin.

– Det här är ett intressant företag med god lönsamhet verksamt inom Industri 4.0. Många av deras kunder finns i den tyska fordonsindustrin men kunderna finns också i till exempel USA och Asien, säger Henrik Elmin, chef för affärsområdet Industriteknik på Atlas Copco, till Metal Supply.

Quiss bas är nära München i Tyskland. Förra året omsatte de omkring 86 miljoner kronor. Antalet medarbetare är 45 personer.

Kärnverksamheten är bildbehandling, algoritmer och förenad systemutveckling av hård- och mjukvara.

– Det här är helt klart ett intressant område för Atlas Copco att växa vidare inom genom till exempel fler förvärv. Trenden mot allt lättare material i bilar innebär att delar i fordonen i ökad takt limmas ihop i stället för att svetsas, säger Henrik Elmin till Metal Supply.

Verksamheten blir en del av divisionen Industrial Assembly Solutions inom affärsområdet Industriteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078