23948sdkhjf

Tillverkaren av smarta hissautomater blir större

Weland Lagersystem har ökat antalet medarbetare med 25 procent under det senaste året.
Skälet är att orderingången ökar.

Företaget är en leverantör av lösningar för lagerhantering och logistik. De skeppar ut hissautomater samt lagerinredning. I sortimentet finns bland annat pallställ, grenställ, utdragsenheter och sigmabalkar. De ingår i Welandkoncernen som omsätter 1,5 miljarder kronor och har 900 medarbetare.

Weland Lagersystem finns representerade i åtta länder. De har egna försäljningskontor i Gislaved och Västerås. All utveckling, konstruktion och tillverkning sker i småländska Gislaved.

– Under det senaste året har vi ökat personalstyrkan med 25 procent och fortfarande har vi behov av att anställa fler eftersom vi växer på alla områden, säger vd Björn Karlsson till Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

De har också utökat lokalytan senaste året och gått från 10 000 till hela 15 000 kvadratmeter.

– Hela norra Europa bubblar av investeringsvilja, från de minsta till de största bolagen. Alla vill ha automationshjälp och det gör att trycket ökar rejält hos oss. De senaste fyra åren har vi fördubblat vår omsättning, med god lönsamhet, säger Björn Karlsson till Gnosjoregion.se

Företaget har anställt till exempel produktionspersonal, konstruktörer och service- och säljpersonal.

Weland Lagersystem samarbetar också med gymnasieskolor och kan på så sätt anställa elever direkt efter avslutade studier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093