23948sdkhjf

De tecknar ett ramavtal med Saab Kockums

"Det här är en viktig referens för oss som kan ge ringar på vattnet."
Det är företaget NFO Drives det handlar om. De utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för störningsfri styrning av elmotorer som används för energieffektivisering av ventilations- och pumpanläggningar samt maskiner.

Enligt deras egna bedömningar innebär den patenterade tekniken energibesparingar på upp till 70 procent utan att störa omgivande teknisk utrustning. Företagets bas är tätorten Karlshamn i Blekinge.

Sedan tidigare levererar de sin störningsfria frekvensomriktare till Saab Kockums ytfartyg och ubåtar. Men nu har alltså ett ramavtal tecknats.

– Det här är en viktig referens för oss som kan ge ringar på vattnet, säger NFO Drives vd Johan Braun till Metal Supply.

Ramavtalet har börjat gälla och sträcker sig tills vidare.

NFO Drives räknar med att leveranserna kommer att öka nästa år och framöver. Ramavtalet omfattar utbildning, service och leverans av störningsfria frekvensomvandlare.

– Förhoppningsvis kan det här fungera som en inkörsport till fler kunder. Saab Kockums är ett så känt namn så att nästan alla känner till vad det är, säger Johan Braun till Metal Supply.

NFO Drives omsatte 27 miljoner kronor förra året.

– Det här avtalet borde ge intäkter på runt en miljon varje år, säger Johan Braun.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109