23948sdkhjf

Legotillverkare gynnas av snabbväxaren

Nu får de arbete att göra åt företaget som ökade både omsättning och orderingång med så mycket som runt 100 procent i det senaste kvartalet.
Beställare är företaget Flexqube, med huvudkontor i Göteborg, som utvecklar, tillverkar och säljer vagnar och ställage.

Bland kunderna finns flera välkända namn som till exempel Autoliv, Eberspächer, Scania, Volvo Cars och Whirlpool.

Nu meddelar Flexqube att de har lagt ut sin rullformningsproduktion till Bendiro i Falkenberg.

– Det här är precis igång skarpt och de första enheterna har tillverkats. Den första veckan produceras 10 000 meter. Tanken är att tillverka det här i batcher, säger Flexqubes vd Anders Fogelberg till Metal Supply.

Under våren har de båda företagen tagit fram ett rullformningsverktyg. Det ska användas för tillverkning av den viktigaste komponenten i Flexqube-koncept, den så kallade Flexbeamen.

– Bendiro tillverkar det här medan vi står för investeringen. Det är inte några jättepengar det handlar om för vår del utan några hundra tusen kronor, säger Anders Fogelberg.

Det här sänker tillverkningskostnaden avsevärt jämfört med stansning. Tanken är att det också ska ge Flexqube kapaciteten för att möta en ökad efterfrågan.

Bendiro grundades 1943 och ingår i företagsgruppen Orctic Group. Företaget tillverkar rullformade profiler med fokus på specialprofiler i materialen kall- och varmvalsat stål, rostfritt stål, höghållfasta material, aluminium, koppar och mässing,

Kunderna finns inom industri, inredning, fordon och bygg. De har egen profil- och verktygskonstruktion, montering, pulverlackering, packning med mera. Företaget är placerat vid E6:an och har möjlighet att göra leveranser just-in-time.

Men det finns fler aktörer som gynnas av att Flexqube har en så positiv utveckling.

– Sedan tidigare gör Wermlands Tunnplåt mycket jobb för oss. Vi lägger också ut arbeten sporadiskt till Mountpac och Gnosjö Laserstans, säger Anders Fogelberg till Metal Supply.

Wermlands Tunnplåt är baserade i Torsby som ligger i norra delen av Värmland. Mountpac finns i Hillerstorp i Gnosjö kommun och Gnosjö Laserstans är liksom vad namnet pekar på baserade i Gnosjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078