23948sdkhjf

Nomo Kullager etablerar sig i Norge

Industrileverantören köper lager- och transmissionsspecialisten Rotek.
– Etableringen i Norge har varit ett strategiskt mål i många år, säger Nomos vd Mattias Jaginder enligt ett pressmeddelande.

Den förvärvade verksamheten levererar lager, transmissioner, tätningar och tjänster. Företaget är baserat på den norska västkusten i Ålesund och omsätter 2,4 miljoner euro. Det grundades 1989.

Den tidigare ägaren och grundaren Ola Erlandsen ser möjligheter genom att bli en del av Nomo och ägaren Axel Johnson International.

– Att tillämpa Nomos affärsmodell och få tillgång till produktportföljen gör det möjligt för oss att ta nästa steg och stärka vårt koncept på norska marknaden ytterligare, säger Ola Erlandsen enligt pressmeddelandet.

Affären gjordes den 2 juli.

Nomo är en lösningsleverantör till industrin med verksamheter i Norden. Företaget grundades 1948 och har produkter inom lager, transmissioner och tätningar. De har drygt 100 medarbetare och en omsättning på cirka 400 miljoner kronor.

Företaget ingår i Axel Johnson International som är en privatägd svensk industrigrupp som består av fler än 100 bolag i 25 länder. Gruppen omsätter så mycket som 790 miljoner euro.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141