23948sdkhjf

Industrigruppen gör dubbelt förvärv

"Vi tror på svensk verkstadsindustri."
Björkö Mekaniska och dotterbolaget BN-Teknik med totalt knappt 60 medarbetare har fått en ny ägare.

Det är industrigruppen Inducore, med bas i Västerås, som köper.

Björkö Mekaniska och BN-Teknik är underleverantörer av svåra bearbetade artiklar.

– Det är fantastiskt fina och lönsamma bolag. Vi har fört diskussioner om att göra de här förvärven i ett halvår nu, säger Inducores koncernchef Magnus Biesse till Metal Supply.

De båda företagens kunder finns i fordonsindustrin, försvarsindustrin och övrig verkstadsindustri. Företagen omsätter totalt 90 miljoner kronor och har knappt 60 medarbetare.

– 60 procent av intäkterna kommer från fordonsindustrin, 20 procent är från försvarsindustrin och resten från övrig industri, säger Magnus Biesse.

Den privatägda industrigruppen Inducore grundades 1997. Den består i dag av så många som 17 rörelsedrivande bolag med verksamheter på hela 27 anläggningar.

– Vi tror på svensk verkstadsindustri. Det riskerar att bli stora problem om tillverkningen sker i Kina för att sedan skeppa över det till Sverige. Det finns risker vad gäller bland annat kvalitet och leveranstider, Vi är absolut intresserade av att köpa fler verkstadsföretag i Sverige. Det finns en strategi att växa både organiskt och genom förvärv hos Inducore, säger Magnus Biesse till Metal Supply.

Koncernen består av tre affärsområden:

* Components arbetar med skärande bearbetning, svetsning, lackering och systemmontage. De bedriver även kontraktstillverkning inom dessa områden.
* Truck Bodies tillverkar lastbilspåbyggnader och erbjuder underhåll av sådana.
* Systems Solutions tillhandahåller systemlösningar till olika typer av industrier. Det handlar om till exempel applikationer för kraft, energi, livsmedel, förpackning och skogsindustri.

Koncernen finns i fem länder och har totalt 800 medarbetare. De omsätter totalt knappt 1,5 miljarder kronor.

– Den nya ägaren har gedigen industriell kompetens och bred erfarenhet från fordonsindustrin och annan verkstadsindustri med ett långsiktigt mind-set. Jag är övertygad om att Björkö Mekaniska och BN-Teknik kommer att kunna dra nytta av den nya ägaren och koncerntillhörigheten, säger Egon Nilsson, tidigare ägare, enligt ett pressmeddelande. Han blir kvar som vd för de två företagen.

Tillträde ägde rum den 2 juli. De båda företagen ingår i Inducores affärsområde Components.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062