23948sdkhjf

Spyker står fast vid försäljningsmålet

Spyker Cars står fast vid försäljningsmålet för Saab, enligt ett pressmeddelande, och tillbakavisar därmed Vladimir Antonovs uttalanden om att målen knappast går att nå.
Den ryske affärsmannen Vladimir Antonov tror att Saab Automobile får svårt att nå årets säljmål och att de därför kan få problem med miljardlånet från Europeiska Investeringsbanken, EIB. Själv är han beredd att investera en halv miljard kronor i företaget.

Tror på konkurs
Redan i slutet av 2011 tror Vladimir Antonov, som har intressen i Saabs ägare Spyker, att biltillverkaren kan få kapitalproblem, det säger han till Dagens Industri. Och om EIB då skulle besluta sig för att dra tillbaka lånet, som uppgår till 3,5 miljarder kronor, skulle Saab gå i konkurs inom några dagar, tror Antonov. Det i sin tur betyder att svenska staten får stå för notan eftersom de har gått in som garant för lånet, enligt P4 Väst.

Försäljningsmål
Spyker Cars NV (Spyker) bekräftar att de inte har ändrat det vägledande mål som de uttalat hittills, och som svar på de kommentarer som publicerats i Dagens Industri under torsdagen (10/3-2011), av Vladimir Antonov, bekräftar härmed Spyker Cars NV, moderbolag till Saab Automobile AB, att de inte har ändrat sitt försäljningsmål.

Enbart Antonovs ord
Uttalanden som gavs till Dagens Industri och de synpunkter som framförts av Herr Antonov är enbart hans och har inget med Spyker att göra.

Spyker kommer att uppdatera den finansiella situationen under ordinarie kvartalsrapport, och nästa rapport kommer att släppas den 25 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.103