23948sdkhjf

Plåtkoncernen växer genom förvärv

Areco ökar omsättningen med hela 300 miljoner kronor.
Den här gången är det Ferrex Scandinavia som de köper. Genom affären utökas sortimentet vad gäller stål- och metallprodukter.

Ferrex, som har sin bas i Göteborg, har under snart 40 års tid tillhandahållit marknaden ett utbud av stål- och metallprodukter.

– Genom det här kommer vi över en fin lager- och distributionsverksamhet. Ferrex kunder finns bland annat inom fordonsindustrin och på området för specialdetaljer. Men de återfinns i hela industrin, säger Areco Metals vd Anders Lindell till Metal Supply.

Företaget integreras i affärsområdet Areco Metals med bas i Malmö.

Ferrex förser nordisk industri med produkter direkt från stålverken till kundernas fabriker. De har ett tiotal medarbetare.

– Vi kommer att kunna utnyttja vårt befintliga Steel Service Center i Malmö bättre genom det här. Vi ser också fler förvärv framöver. Det är absolut en del av planen, säger Anders Lindell till Metal Supply.

Areco-gruppen är en av Nordens största tillverkare av byggplåt. Koncernen har sex fabriker i Sverige, Danmark, Finland och Polen. De senaste två åren har hela åtta förvärv genomförts i Sverige, Danmark och Finland. I och med affären går omsättningen över två miljarder kronor 2018. Antalet medarbetare är 250 personer.

Areco Metals är en stor europeisk importör och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggnadsindustrin. Företaget hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial från stålverk i hela världen. Ett råvarulager för 30 000 ton stål finns i Helsingborgs hamn.
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062