23948sdkhjf

Scania lyfter underleverantören

Har tagit hem flera nya projekt och ordrar.
Företaget det handlar om heter Ytab (Ytbehandlingsteknik i Näsum).

Tätorten Näsum ligger i Bromölla kommun i Skåne.

Metal Supply och syskonsidan Plastforum har tidigare rapporterat att de bygger ut fabriken med 1 500 kvadratmeter och investerar så mycket som 20 miljoner kronor.

De växer kraftigt, ökar antalet medarbetare och gör maskininvesteringar. De nya affärerna som de har tagit hem är till stor del kopplade till Scanias framgångar.

– Vi har fått förtroendet att lackera insteg, backspeglar och S-lucka till hytterna på Scanias nya generation lastbilar, vilket innebär att vi på väldigt kort tid fört in hela Scanias kulörprogram på drygt 470 valbara kulörer. Vi kan måla upp till 100 olika kulörer per dag till Scania, säger fabrikschefen Ulrica Larsson enligt ett pressmeddelande.

De har också investerat i en ny lackenhet. Där handlar det om drygt tio miljoner i bygg- och maskininvesteringar.

Men de jobbar också med andra branscher som till exempel elektronik, VVS, kök- och badrumsinredningar.

– De nya investeringarna gör att vi har kunnat öka produktionskapaciteten med nästan 50 procent, säger Ulrica Larsson.

Ytab har dubblat antalet medarbetare två år i rad och har nu 116 anställda. De flesta har rekryterats i samarbete med Arbetsförmedlingen.

– På så sätt har vi kunnat anställa många nyanlända. En del av dem hade ingen industriell erfarenhet sedan tidigare men genom praktik, internutbildning och anställda som fungerat som faddrar har vi kunnat lära upp dem, säger Ulrica Larsson.

Företaget har fabriker i Sverige och Ungern. Båda dessa är i hög grad automatiserade för att klara av att hantera lackering.

Den ungerska fabriken tillhandahåller också formsprutning av plastkomponenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11