23948sdkhjf

Veteranen tar över fästelementföretaget

Anders Nyström blir ny vd för Bulten.
Företaget är en av de största leverantörerna av fästelement till den internationella fordonsindustrin och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Nyström tillträder den 8 februari nästa år. Han är utbildad till maskiningenjör och har gått påbyggnadsutbildningar inom ledarskap och ekonomi.

Den internationella meritlistan från fordonsindustrin är omfattande. Anders Nyström har tidigare haft högre befattningar inom kända företag som Kongsberg Automotive, Volvo Personvagnar och Ford Motor. Närmast ansluter han från IAC Group och tjänsten som Vice President Commercial.

– Bulten är ett oerhört fint och välskött bolag med en mycket stark plattform och ställning som leverantör och partner av fästelementslösningar till den globala fordonsindustrin. Jag ser mycket fram emot att få vara med på den fortsatta resan som detta spännande bolag står inför, säger Anders Nyström enligt ett pressmeddelande.

Nuvarande vd Tommy Andersson lämnar företaget efter hela nitton års tid. Skälet är helt enkelt att han går i pension enligt vad som tidigare meddelats.

Bulten grundades 1873 och har cirka 1 400 medarbetare i åtta länder. Företagets aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094