23948sdkhjf

Forskar kring framtidens industri

Centret Clip vid Högskolan i Gävle beviljas 20 miljoner kronor i finansiella medel.
Tanken med satsningen är att utveckla och förnya de industriföretag som är verksamma i regionen.

– Digitalisering och globalisering skapar utmaningar kring innovation och hållbarhet för dessa industriföretag och här kan vi hjälpa till, säger projektledaren Lars Bengtsson, enligt ett pressmeddelande.

Enligt internationella studier behöver speciellt små och medelstora industriföretag förnya de produkter och tjänster som erbjuds. Det handlar om saker som processer, produktionssystem och försörjningskedjor.

Forskningsarbetet i Gävle är inriktat mot tre strategiska områden. Det handlar om smart produktion, hållbara logistiksystem och öppna innovationsprocesser.

Ett delprojekt handlar om att utveckla produktionssystem som kombinerar arbetssätt som är präglade av Human Lean med ny teknik för styrning och uppföljning.

Hela projektet Clip 4.0 är finansierat av Tillväxtverket (Europeiska regionala utvecklingsfonden), Region Gävleborg och Högskolan i Gävle. Det pågår under tre år med start nu i juli.

Clip – Centrum för logistik och innovativ produktion – består av ett 20-tal forskare och konsulter. Det skapades 2009 och syftet är att arbeta för en effektivare logistik, produktion och innovation för ökad konkurrenskraft.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.048