23948sdkhjf

Atlas Copco rullar ut på vägarna igen

Det är åter dags för Smart Connected Assembly. Förra årets roadshow beskrivs av företaget som en "succé".
Roadshowen hade premiär förra året. Den specialinredda lastbilen rullade runt på vägarna runt om i Europa och även i Sverige.

Tanken är att visa på möjligheter och fördelar med monteringsmiljöer i smarta fabriker som är utformade enligt principerna för Industri 4.0. För många svenska företag innebär det här stora förändringar av hela monteringsprocesser och av mer avgränsade monteringsapplikationer.

Lastbilen har en virtuell tour där besökaren kan följa med in i framtidens monteringsmiljöer. Det går att upptäcka monteringslösningar som företaget har utvecklat som har stöd för Industri 4.0.

Det är möjligt att ta på sig Virtual Reality-glasögon och testa olika applikationer. Det var ett uppskattat inslag förra året.

– Att roadshowen blev så uppskattad är givetvis väldigt roligt och vi är glada att vi kan genomföra den även 2018. Gensvaret från industrin visar också att den fyller ett viktigt behov. De stora förändringar som nu sker när den fjärde industrirevolutionen tar fart är positiva. Samtidigt är det viktigt att industrin följer med i den tekniska utvecklingen och upptäcker alla nya möjligheter, säger Oskar Sörensson, General Manager på Atlas Copco Industrial Technique AB, enligt ett pressmeddelande.

Här är årets program:

Västra Frölunda, 27/8 – Atlas Copco

Skövde, 28/8 – Volvo Powertrain

Mjölby, 29/8 – Toyota Material Handling

Västerås, 30/8 – ABB

Södertälje, 31/8 – Scania

På länken nedan går det att hitta ytterligare information:

https://www.atlascopco.com/sv-se/itba/roadshow
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094