23948sdkhjf

Ägarbytet blev en succé för maskinbyggaren

"Vi är cirka 30 procent över volymerna i USA jämfört med förra året."
Maskinbyggaren Rapid Granulator, med huvudkontor i Bredaryd i Småland, skriver i en platsannons att de har en mycket stark efterfrågan. De söker därför efter en maskinoperatör till sitt FMS-center (Flexible Manufacturing System).

– Det går väldigt bra för oss i hela västvärlden. Det gäller speciellt USA. Vi är cirka 30 procent över volymerna i USA jämfört med förra året, säger företagets vd Bengt Rimark till Metal Supply.

Affärsidén är att öka lönsamheten för tillverkare av plastprodukter genom att tillverka så kallade granuleringskvarnar som hanterar olika typer av produktionsspill i plast.

Företaget har de senaste 70 åren levererat över 100 000 kvarnar till kunder över hela världen.

Rapid grundades 1942 och har totalt 180 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Bredaryd och de har bolag i USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Singapore, Kina och Mellanöstern.

Med hjälp av ett nät med fler än 90 agenter och distributörer över hela världen skeppas produkterna ut till omkring 150 länder. Så mycket som 97 procent av Rapid Granulators produktion går på export.

Lifco köpte Rapid Granulator i februari 2015. Börsnoterade Lifco har den Göteborgsbaserade industrimannen Carl Bennet som huvudägare.

– Vi har investerat 100 miljoner kronor i verksamheten under de senaste tre åren. Det är väldigt positivt för oss att ha en sådan stark ägare som Lifco i ryggen, säger Bengt Rimark till Metal Supply.

Rapid Granulator skriver också i platsannonsen att de har köpt in två stycken nya Mazak HCN-10800.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047