23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på större maskiner

Mazak har öppnat en ny fabrik i japanska Inabe.
Vid anläggningen tillverkas stora maskincenter och 5-axliga verktygsmaskiner.

Skälet är att möta en ökad efterfrågan på större maskiner. Dessa är eftertraktade från speciellt flygindustrin, entreprenad- och energisektorn.

– Mazaks nya fabrik är en mycket positiv nyhet för oss och våra kunder. Ökad produktivitet och kortare ledtider är något som både vi och våra kunder kommer dra stor nytta av vid beställning och leverans av nya maskiner, säger Per Selskog, affärsområdeschef för Värnamobaserade Ravemas Mazak och maskinförsäljning, enligt ett pressmeddelande.

Anläggningen i Inabe är den sjätte fabriken som Mazak öppnar i Japan. Företaget har totalt elva anläggningar över hela världen.

I och med att den första fasen av den nya anläggningen är slutförd flyttas tillverkningen från fabriken i Minokamo till Inabe. Det innebär även att produktionskapaciteten ökar med 20 procent.

Mazak ser en fortsatt stark marknad för verktygsmaskiner. En ytterligare ökad produktion är planerad.

– Målet är att våra kunder ska få en så kort ledtid som möjligt från beslut till levererans av maskiner och den nya fabriken i Inabe är en viktig del för oss i att kunna minska denna tiden, säger Per Selskog.

Fabriken är bland annat utrustad med ett mycket avancerat luftkonditionerings- och belysningssystem. Upp till tio meters takhöjd är temperaturen kontrollerad till ±1 grader Celsius.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109