23948sdkhjf

Stabil svarv stärker Sandbergs

"Kraftfull och prisvärd vilket innebär att vi ger våra kunder en mycket konkurrenskraftig tillverkning."
Sandbergs Maskinbearbetning i Fagersta köper in en ny svarv – Geminis GT5-G2. Det ständigt uppdaterade ingenjörsföretaget utökar sina resurser för legoproduktion och maskinbearbetning.

Företaget arbetar med allt från enstaka komponenter, prototyper och reservdelar mot svensk industri. Inriktningen är stora och medelstora komplexa delar.

Det senaste inköpet är en bastant horisontalsvarv från spanska Geminis. Den är levererad av Ahlsell Maskin.

– Vår nya planbäddssvarv innebär ett steg i vår investeringsplan för att uppdatera och stärka upp vår maskinpark. Vi kommer att byta ut en av våra äldre svarvar från tidigt 2000-tal för att göra plats för maskinen från Geminis som därmed stärker upp vår kapacitet inom medelstora komponenter och sänker genomsnittsåldern på maskinparken. Maskinen är både kraftfull och prisvärd vilket borgar för att vi kan erbjuda våra kunder en mycket konkurrenskraftig tillverkning, säger Sandbergs vd Johan Svarts, enligt ett pressmeddelande.

Sandbergs är mycket belåtna med maskinen som är förberedd för hydrauliska stödlager och distribueras med specialdesignad bomhållare, samt magnetchuck för att klara både invändig bearbetning och produktion av tunna ringar.

– Utöver det är maskinen helt inkapslad och har infogad luftfiltrering vilket ska förbättra både arbetsmiljö och energiförbrukning, säger Drazen Ostojic, produktionschef på Sandbergs.

Maskinen tar gods på 8,5 ton mellan spindel och dubb och är utrustad med verktygshållare från Sauter. Skalor och styrsystem kommer från Fanuc och matchvikten är 16 ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078