23948sdkhjf

Partnerskap för att driva industriell innovation

PTC och Rockwell Automation samarbetar inom automation och industriell IoT.

Partnerskapet drar nytta av båda företagens resurser, teknik, branschkompetens och närvaro på marknaden, och kommer att omfatta tekniskt samarbete över organisationerna samt gemensamma globala initiativ till marknadsföring.

Företagen ska anpassa sina respektive smarta fabriksteknologier och kombinera PTC:s ThingWorx IoT, Kepware industriell anslutning, och Vuforia augmented reality-plattformar med Rockwell Automations FactoryTalk MES, FactoryTalk Analytics och Industrial Automation-plattformar.

Resultatet blir en integrerad informationslösning som gör det möjligt för kunderna att uppnå ökad produktivitet, ökad effektivitet i anläggningen, minskad driftsrisk och bättre systeminteroperabilitet.

– Den här strategiska alliansen kommer att ge industrin den bredaste integrerade sviten av toppmodern teknik, uppbackad av PTC, som är ledande inom IoT och förstärkt verklighet, och Rockwell Automation, som är ledande inom industriell automation och information. Att sammanföra Rockwell Automations industriella styr- och mjukvaruteknik med PTC:s prisbelönta teknik gör det möjligt för industriverksamheter att dra nytta av Industriell IoT:s löfte, säger Jim Heppelmann, vd och koncernchef PTC, enligt ett pressmeddelande. 

Blake Moret, styrelseordförande och koncernchef, Rockwell Automation, säger: 

– Vi tror att detta strategiska partnerskap kommer att göra det möjligt för oss att påskynda tillväxten. Tillsammans kommer vi att erbjuda det mest omfattande och flexibla IoT-erbjudandet inom industriområdet.

Enligt villkoren i avtalet kommer Rockwell Automation att göra en kapitalinvestering på en miljard US-dollar i PTC genom att förvärva 10 582 010 nyemitterade aktier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094