23948sdkhjf

Digitaliserar fjädertillverkningen

Lesjöfors investerar i ett nytt system för övervakning och datainsamling.
Det är vid verksamheten European Springs & Pressings fabrik i brittiska Cornwall som satsningen har skett.

Tanken är att effektivisera det dagliga arbetet för medarbetarna. Investeringen är ett led i företagets målsättning att hela tiden göra effektiviseringar.

Det nya systemet för övervakning och datainsamling, som heter FactoryWiz live, streamar data i realtid på stora skärmar i produktionslokalerna. Operatörerna kan på så sätt följa de dagliga produktionsmålen bättre.

– FactoryWiz är ett kraftfullt verktyg för att inhämta och visa produktionsdata. Skärmarna i lokalerna visar rapporter, lagerstatus och produktionskapacitet i realtid. Dessutom är informationen tillgänglig var jag än befinner mig i världen, vilket är väldigt fördelaktigt, säger Michael Gibbs, vd för European Springs & Pressings, enligt ett pressmeddelande.

Företaget inför också snart ett nytt molnbaserat HR-system för personalärenden. Det ska förenkla saker som rör frågor som arbetstider, frånvaro och så vidare.

European Springs & Pressings tillverkar fjärdrar av olika typer. Det handlar om allt från tryckfjädrar, vridfjädrar, dragfjädrar, tallriksfjädrar och verktygsfjädrar till tråddetaljer och banddetaljer.

Lesjöfors har 26 fabriker globalt och omsätter omkring 2,1 miljarder kronor. Företaget ingår som en del i den börsnoterade koncernen Beijer Alma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094