23948sdkhjf

Förbättrar CNC-slipningen av runda verktyg

Ett nyutvecklat bindemedel ska ge en bättre kanthållfasthet och kräva mindre skärpning.
Det är slipskivans kanthållfasthet och stabilitet som är av betydelse för produktivitet och kvalitet när runda verktyg CNC-slipas. Därför presenterar Norton Winter nu ett helt nytt sortiment av diamantslipskivor som heter V-Prime.

Vanliga bakelitbundna slipskivor har en begränsad motståndskraft. Hybrid- eller metallbundna slipskivor har en god kanthållfasthet men det är svårt att skärpa dem.

V-Prime finns i alla vanligt förekommande former och dimensioner. Företaget kan också tillverka kundanpassade lösningar för att möta en viss efterfrågan.

– Våra nya slipskivor ger optimal prestanda med ett bättre pris- och prestandaförhållande tack vare att slipskivorna har en konstant geometri under längre tid varför tidsödande korrigeringar elimineras vilket ger högre produktivitet och kvalitet. De nya V-Prime-skivorna kan enkelt ersätta befintliga slipskivor utan att maskinen eller processen behöver justeras eller anpassas, säger Gunnar Holstein, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives, enligt ett pressmeddelande.

Norton ingår i Saint-Gobain Abrasives som är en stor leverantör av slipprodukter. Bland övriga varumärken finns till exempel Clipper, Flexovit och Winter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.473