23948sdkhjf

Metallpulverföretaget byter ägare

Norska Holta Invest köper Metal Powder Technology (MPT) med bas i värmländska Ekshärad.
Säljare är fonden CapMan Boyout, enligt ett pressmeddelande.

MPT är specialiserat på tillverkning av metallpulver som används till bland annat svetsning och av stålindustrier. Företaget är en stor global spelare i sin nisch och exporterar sina produkter över hela världen. MPT har 23 medarbetare och omsätter omkring 340 miljoner kronor.

– MPT bedriver en effektiv verksamhet och har de senaste åren byggt en stark global position i sin nisch. Företaget har ett starkt rykte. De kommer att passa väl in i våra metall-aktiviteter i Nizi International Group, säger Holta Invests vd och ordförande Dag Teigland enligt ett pressmeddelande.

Holta Invest är ett privatägt investmentföretag som bland annat bedriver industriell utveckling. Företaget agerar aktivt i de företag där de är ägare. Alla aktiviteter är baserade på ett långsiktigt tidsperspektiv.

Tillverkningen av metallpulver startade ursprungligen i Trollhättan i det företag som vid den tiden hette Ferrolegeringar Trollhätteverken vilket ingick som en del av Metallurg Group.

1986 stängdes Trollhätteverken och den enda del som överlevde var tillverkningen av metallpulver. Företaget köptes av Thomas Klier 1997 och två år senare flyttades verksamheten till Ekshärad i Värmland.

Stora investeringar har gjorts i verksamheten över åren och 2009 köpte CapMan företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094