23948sdkhjf

Uppgraderar trailerchassin med stål från SSAB

Tyska Kempf är en långvarig kund och börjar nu rulla ut Strenx 960.
Fahrzeugbau Kempf tillhandahåller lösningar för olika transportbehov. Det handlar om dumprar och släpvagnar, tippsemitrailers, semitrailers för dryckestransport, skjutbara golv och ett stort antal specialfordon.

Företaget är kund till SSAB sedan en lång tid tillbaka. De har använt Strenx 700 under lång tid och nu arbetar de alltså ihop med den svenska ståljätten för att uppgradera sina trailerchassin till Strenx 960.

Familjeföretaget Kempf grundades för knappt 70 år sedan. Det leds i dag av andra generationen, bröderna Norbert och Heinz Kempf ihop med Daniel Dressler, som är barnbarn till grundaren (Walter Kempf), och en annan familjemedlem, Manuel Kempf.

Det tyska företaget har i dag 300 medarbetare och verksamheter på tre olika platser. En stor del av stålproduktionen sker i Polen.

– Vi har använt SSAB:s höghållfasta stål i många år och vi känner till deras fördelar. Vi har använt Strenx 700 under lång tid och nu uppgraderar vi trailerchassin till Strenx 960 med målet att leverera ännu bättre produkter och kundtjänster. Vi räknar med att Strenx 960 ger oss en viktminskning på cirka 10 procent i ramen. Viktminskning är mycket relevant i vår verksamhet, säger designchef Markus Hilpisch från Kempf, enligt ett pressmeddelande.

På länken nedan går det att se en film som SSAB gjorde med Kempf:

https://www.youtube.com/watch?v=zNlo9M8tFho
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078