23948sdkhjf

Öppnade politikerdialogen inför valet

FKG höll en politikerträff för västra Sverige hos teknikkonsulten HRM-EDAG i Göteborg i måndags.
Branschorganisationen Fordonskomponentgruppen, FKG, tycker det är viktigt att det sker en dialog mellan styrande politiker och fordonsindustrin.

– Det finns ett stort behov av att få veta mer bland våra politiker, oavsett var de sitter i politiska sammanhang. Vi brukar inte benämna våra dialogmöten med politiker som lobbying, utan som utbildning. Vi presenterar fakta, vilket välkomnas av deltagarna eftersom de allt som oftast möts med klagosång vid andra möten, säger Fordonskomponentgruppens vd Fredrik Sidahl enligt ett pressmeddelande.

Tre moderata kommun-, region- och rikspolitiker; Sofia Westergren, Carina Ridenius och Jan Lindblom, deltog. Det utvecklade sig till en dialog som hade sin utgångspunkt från bransch- och konjunkturbarometern Vägvisaren.

Det blev många frågor och diskussioner mellan dem och konstellationen från FKG som bestod av Fredrik Sidahl, Texlas vd Susanne Johansson, HRM-EDAG:s vd Mats Rogbrant samt Göran Björklund, Public Affairs FKG.

– Det är väldigt viktigt att berätta att exportindustrin och framför allt att fordonsindustrin är motorn i den svenska ekonomin. Tack vare industrin och dess förädlingsförmåga kan vi bygga den välfärd som landet vilar på, säger Fredrik Sidahl.

Han refererar till den tyska kanslern Angela Merkels uttalande om sambandet mellan näringspolitik, tillväxt och välfärd.

FKG lyfte fram frågor som till exempel betalningstider i näringslivet, kompetensförsörjning, behovet av korttidsvecka, finansiering och den generella branschutvecklingen genom utfallet i den allra senaste Vägvisaren.

Det diskuterades också kring hur det ”momentum” som råder i Västragötalandsregionen inom framtidens mobilitet ska kunna utvecklas ytterligare för att generera tillväxt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.517