23948sdkhjf

Rekordinvesterar i Trollhättan

GKN Aerospace satsade nästan 800 miljoner kronor på forskning och utveckling förra året.
Företaget rapporterar in de här siffrorna vartannat år till statistiska centralbyrån, SCB. Förra årets nivå var en ökning med 100 miljoner kronor eller 14 procent jämfört med 2015.

500 arbetstillfällen hos GKN Aerospace i Trollhättan är kopplade till forskning och utveckling. Fokus är på lättviktsmaterial och additiv tillverkning där tanken är att minska vikt och klimatpåverkan.

Projekt som pågår nu handlar om att minska utsläppen från flyget, skapa effektivare raketmotorer och nästa generations motor till stridsflyg.

– Vi ser en kontinuerlig ökning av våra ambitioner inom forskning och produktutveckling. Detta är helt i linje med en växande marknad och ökande krav på ett hållbarare och bränslesnålare flyg. Genom att fortsätta satsa på ny teknik satsar vi också på vår konkurrenskraft för framtiden, säger Patrik Johansson som arbetar med forsknings- och innovationsfrågor på GKN i Trollhättan, enligt ett pressmeddelande.

Företaget skapades år 2012 då Volvo Aero köptes av GKN. Bland kunderna finns de stora flygmotortillverkarna Rolls-Royce, Pratt & Whitney, Snecma och General Electric.

GKN Aerospace har cirka 2 000 medarbetare i Trollhättan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109