23948sdkhjf

Seco Tools köper maskin till pilotanläggning

Mölnlyckeföretaget Christian Berner säljer en pulversikt som är utrustad med en matare.
Verkstadsföretaget Seco Tools behövde en pulversikt till sin pilotanläggning.

– Vi har samarbetat med Christian Berner förr och har redan deras siktar i produktion. Nu var vi i behov av en pilotsikt och då föll det sig helt naturligt att kontakta dem eftersom de levererat de stora siktarna. Vår linje måste löpa, så kvalitet och ömsesidigt förtroende är avgörande när vi väljer partner och investerar i utrustning, säger Benny Christiansen vid Seco Tools, enligt ett pressmeddelande.

Vibrationssikten är utrustad med en pulvermatare. Flödet av pulver kan regleras och anpassas så att sikten inte övermatas utan får önskad mängd pulver. Behållaren fylls på med hårdmetallpulver från en spraytork och förflyttas sedan med truck till mataren.

– Vid industriell tillverkning av hårdmetall med högsta kvalitet måste pulvrets kravspecifikation hållas. Då krävs en sikt som fraktionerar pulvret rätt så siktresultatet blir bästa möjliga utan spill, säger Kurt Olofsson, teknisk säljare på Christian Berner, enligt ett pressmeddelande.

Seco Tools är en av världens största tillverkare av vändskärsverktyg. Huvudanläggningen finns i Fagersta och ytterligare svenska anläggningar i Norrköping, Ludvika, Norberg och Arboga. Seco Tools finns representerade i 60 länder och har omkring 5 000 medarbetare. Företaget är sedan några år tillbaka helägt av börsnoterade Sandvik.

Leverans och installation skedde i januari. Affären beskrivs som ett viktigt processteg i Seco Tools produktion av hårdmetall.

Teknikhandelskoncernen Christian Berner Tech Trade har funnits i 120 år. Företaget omsätter knappt 600 miljoner kronor och har 165 medarbetare i Norden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078