23948sdkhjf

Finbesök i Södertälje

Kungen besökte KTH Leancentrum och Södertälje Science Park den 23 maj.
Johanna Strömgren, som är föreståndare för KTH Leancentrum och även regionledare för Produktionslyftet, visade delar av verksamheten. Det skriver Produktionslyftet.

Hon berättade hur de utvecklar ett nytt träningscenter. I det ingår Trampbilsfabriken från Scania där Kungen visade ett stort intresse.

Trampbilsfabriken är uppbyggd utifrån deltagarnas förbättringsarbete vid montering av trampbilar i en monteringslinje. Den finns vid KTH i Södertälje. Tanken med dess verksamhet är att finnas till för ingenjörer inom maskinteknik och lära ut för dem hur en produktionslina fungerar.

Kungen fick också redan på mer om forskningprojektet Digilog. Det går ut på att skapa en digital simuleringsmiljö kopplad till Trampbilsfabriken. De båda storföretagen Astrazeneca och Scania är inblandade i det här projektet.

Produktionslyftet är ett nationellt program som initierades av Teknikföretagen och IF Metall år 2006. Tanken är att höja produktivitet, konkurrenskraft och utvecklingsförmåga i svensk industri och därmed förbättra förutsättningarna för en lönsam produktion i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109