23948sdkhjf

Levererar till Bangladesh

Alfa Laval har tagit en order för leverans av värmeåtervinningssystem till ett kraftverk i Bangladesh.

Ordern bokades inom affärsenheten Boiler & Gas Systems i Marindivisionen och har ett värde av cirka 70 miljoner kronor. Leverans beräknas ske under 2018.

Affären omfattar Alfa Lavals pannsystem för rökgasvärmeåtervinning för installation i en nybyggd kraftanläggning, där den kommer att återvinna spillvärme som sedan används för att generera elektricitet.

– Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit denna order på våra energieffektiva Aalborg spillvärmeåtervinningssystem, säger Peter Leifland, chef för Marindivisionen, i ett pressmeddelande.

Alfa Laval har ett brett sortiment av energieffektiva produkter som bidrar till stora energibesparingar inom många olika industrier.

Bangladeshs totala elproduktionskapacitet är cirka 10 gigawatt (GW). Varje år bidrar Alfa Lavals teknik till energibesparingar på cirka 50 GW, vilket motsvarar det totala energibehovet från cirka 13 miljoner hem under ett år – motsvarande alla hushåll i Norden.

Bolaget levererar specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering i ett hundratal länder.

Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, omsatte förra året cirka 35 miljarder kronor och har runt 16 400 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111